Νοικοκυρές σε απόγνωση………..

Νοικοκυρές σε απόγνωση………..

Sweet Mamas σήμερα είναι η μέρα μας!!!

Όποια πιστεύει ότι είναι έτοιμη να καταρρεύσει να σηκώσει το χέρι της !! Όποια της έχει τελειώσει η υπομονή και ψάχνει να βρει πάλι να σηκώσει το χέρι της!!

Αχ Mamas sweet Mamas ξέρετε ότι είμαστε ο βασικός πυρήνας και ότι για να κυλούν όλα ομαλά πρέπει εμείς να μην κάνουμε ράλλυ σε ανώμαλο δρόμο.

Για να είναι η οικογένεια Happy πρέπει η μανούλα να είναι γεμάτη !!!

Τι εννοώ ??

Φαντάζομαι τον εαυτό μου σαν ένα φλυτζάνι καφέ! Μέσα έχω καφεδάκι αλλά προσωπικά μ’αρέσει να βάζω ζαχαρίτσα, τρελαίνομαι για αρωματάκους καφεδάκους με γαλατάκι και κατά προτίμηση γαλλικός με συνοδευτικό κέικ και δε συμμαζεύεται ……..

Με όλα αυτά είμαι φουλ !! Είμαι γεμάτη!! To καφεδάκι είναι να ξεκουράζομαι, η ζαχαρίτσα είναι η δημιουργικότητα μου !! Το γαλατάκι είναι οι φίλοι μου και το κεικάκι είναι το μπόνους συστατικό μου !

Τώρα αν μια φορά δεν έχω γαλατάκι …..μειώνεται η απόλαυση αλλά πίνετε αν δεν έχω κέικ λέω άντε και θα χάσω και καμιά θερμίδα ….αν δεν έχω αρωματάκι ξενερώνω ολίγον τι …αν δεν έχω ζάχαρη δε πίνετε και αν ξεχάσω να πάρω καφέ χτυπάει συναγερμός …….
Και όταν χτυπάει συναγερμός εγώ πρέπει να κάνω refill το φλυτζανάκι μου το συντομότερο !!!!!!!

Αν ο εαυτός μου είναι το φλυτζανάκι και εγώ αδειάζω ….τότε δε θα μπορώ να κεράσω κανένα καφεδάκο ….Μπορώ ??
Μπορώ να δώσω κάτι που δε έχω??
Μπορώ να δώσω ευτυχία αν δεν είμαι Happy??
Μπορώ να δώσω ενέργεια αν είμαι ψοφίμι??
Μπορώ να δώσω ασφάλεια αν είμαι ανασφαλής ??
Δεν είναι βέβαια μόνο να το δώσω στα λόγια αλλά σαν ενέργεια!! Να το νιώσει ο άλλος , να το βλέπει πάνω μου και μέσα μου , στις πράξεις και στη συμπεριφορά μου , στο είναι μου όλο!!!

Άρα πρώτα πρέπει να πάρω καφεδάκι δηλαδή να ξεκουραστώωωωω ! Όταν είμαι κουρασμένη γκρινιάζω σαν το γιο μου , νευριάζω , λέω ότι κανείς δε με καταλαβαίνει και τα σχετικά! Όταν αρχίζω τη γκρίνια λέω Στοοοπ και σκέφτομαι τρόπους ξεκούραση ! Και ο κλήρος πέφτει στο πιο όμορφο (να τον καλοπιάσουμε λιγάκι) Τον σύζυγο!!! Κρατάει το μικρό μας σποράκι για μείνω λίγο μόνη μου , να μείνω ακίνητη , να αγναντέψω το υπερπέραν και να μη κάνω τίποτα!!!

Μετά πρέπει να βάλω τη ζαχαρίτσα ….τη δημιουργικότητα μου !! θέλω να ασχολούμαι με πράγματα που κινείτε ο εγκέφαλος …να διαβάσω, να γράψω, να φτιάξω κάτι …..

Προσθέτω γαλατάκι…….βγαίνω για καφέ με τις φιλενάδες μου να πούμε τις τρέλες μας, το πόνο μας , να γελάσουμε , να πιούμε το κουτσομπολοκαφέ μας…..

Αν έχω και κέικ ποιος με πιάνει …….είναι το μπόνους μου να καθόμαστε με τον αντρούλη μου τα δυο μας να χαλαρώνουμε να πίνουμε το μπυράκι μας και να μου λέει πόσο καταπληκτική γυναίκα παντρεύτηκε….(θέλω να τ’ακούωωω)

Όμως στο Τοπ οφ δε τοπ βρίσκετε το φλυντζάνι …..δηλαδή εγώ ! Πρέπει για να μην έχει καμιά ρωγμή ή να στάζει από πουθενά για να μείνει το καφεδάκι με όλα τα συναφή μέσα!! Εγώ πρέπει να είμαι καλά , να είμαι χαρούμενη, ισορροπημένη, να έχω αυτοπεποίθηση , εσωτερική ηρεμία και γαλήνη!

Ανακεφαλαίωση:

Δε χρειάζεται να πέσω ξερή για να καταλάβω ότι άδειασε το ντεπόζιτο , φροντίζω να μην αδειάσει εντελώς!! Γι αυτό με προσέχω , με αγαπάω , μου κάνω χάρες, μου κουβεντιάζω, με ταΐζω υγιεινά, με ξεκουράζω, με σκέφτομαι, με κανακεύω και εμένα όπως όλο τον υπόλοιπο λαό του σπιτιού μου!!
Όταν δε καταλαβαίνω ότι αδειάζω αυτό-διερωτώμαι:

1.    Κάνω πράγματα που μου αρέσουν…(συχνά)??
2.   Ξεκουράζομαι αρκετά?
3.   Ζητάω βοήθεια?
4.   Λέω ή κάνω πράγματα που μετά μετανιώνω λόγω κούρασης ή εκνευρισμού?
5.   Έχω όλες τις ανάγκες μου καλυμμένες?
6.   Τι θα άλλαζα?

Όμως ……..θυμάμαι ότι ΔΕΝ είμαι οι κακές μου μέρες, ΔΕΝ είμαι οι αντιδράσεις μου,  ΔΕΝ με αυτό-προσδιορίζει το συναίσθημα μου – είμαι αυτή που είμαι αλλά μπορώ και να αλλάξω όποτε το θέλω και να γίνω ακόμα καλύτερη !!!

Γεμίσατε το φλυτζανάκι σας?? Ήπιατε το καφεδάκι σας?? Κερνάτε??
Stay Positive Mamas

Kαι άλλα όμορφα άρθρα με πολύ πολύ θετική σκέψη και ενέργεια θα βρείτε στο blog της Εύης Παππάς www.positivejunkie.com.

Σκέψεις