Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο, της Χρυσάνθης

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο, της Χρυσάνθης

Υλικα:

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
10-15 κολοκυθοανθοί 1 ντομάτα 1 ντομάτα τριμμένη
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι Ζάχαρη Πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
1 κούπα νερό

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα τη τριμμένη, το εσωτερικό της ντομάτας και αυτό τριμμένο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα τριμμένα κολοκυθάκια.

Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Αφήνουμε το μείγμα μας να πιει λίγο τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ αλατίζουμε λίγο το εσωτερικό από τους κολοκυθοανθούς και της ντομάτας. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι αλλά όχι τελείως γιατί θα φουσκώσει και το ρύζι. Τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί σε σχήμα μαργαρίτας. Ρίχνουμε την 1 κούπα νερό, μπόλικο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Τα τελευταία 10-15′ αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Ότι γέμιση περισσέψει δεν την πετάμε, την βάζουμε στο ταψί μας ανάμεσα στους κολοκυθοανθούς.

Ένα πιάτο αφιερωμένο στην αδερφή μου την Αντωνία που μένει μακρυά μου! Είναι το αγαπημένο της! Όταν με επισκέπτεται δεν λείπει από το τραπέζι!

Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.

της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική