Συνέντευξη της Working Mom Μαρίας Χολέβα

Συνέντευξη της Working Mom Μαρίας Χολέβα

Γεια σας!!!!! Είμαι η Μαρία Χολέβα ! Η Μαρία της μαμάς μου, η Μαρία του άντρα μου και των παιδιών μου, η Μαρία των φίλων μου.
Έχω πάντα ένα δικό μου τρόπο να βλέπω τα πράγματα, με μια αφέλεια που συχνά περισσεύει ! Με μια παιδικότητα που αρέσει τις περισσότερες φορές. Και με ένα ρομαντισμό που αρέσει μόνο σε μένα.

Τα παιδιά είναι η ζωή μου! Ωστόσο αγαπώ την μαγειρική, τα ταξίδια, τα όμορφα πράγματα και τις ιστορίες με καλό τέλος.
Ηθοποιός ήθελα να γίνω, αλλά τελικά ασχολήθηκα με τη παιδαγωγική. Μέχρι τα 30 μου έκανα ένα γάμο και 2 παιδιά, στα 34 απέκτησα ένα κουνέλι κι ένα σκύλο.

´Όπως και να έχουν τα πράγματα παραμένω μια κλασική μαμά και μέσα από το blog μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ιδέες που έχουν να κάνουν με τα παιδιά, την κουζίνα, τα ταξίδια (αχ τι όμορφα τα ταξίδια) και ότι έχει να κάνει με τη σύγχρονη και διαχρονική ηρωίδα του κόσμου:
την εργαζόμενη μητέρα που πρέπει να είναι ταυτόχρονα και κόρη και σύζυγος και φίλη και επαγγελματίας και να λύνει ασκήσεις τετάρτης και πρώτης δημοτικού και να μαγειρεύει ταυτόχρονα για την οικογένεια.
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου!!!


1) Πως είναι για σας να είστε Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο; Νιώθετε ενοχές ότι παραμελείτε τα παιδάκια σας όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθετε ότι συνδυάζετε αρμονικά δουλειά και παιδιά;

Τολμώ να πω ότι δεν έχω καθόλου ενοχές. Ίσως γιατί ο τρόπος που δουλεύω δεν είναι ο παραδοσιακός. Δουλεύω αρκετά από το σπίτι, οπότε η παρουσία της μαμάς μέσα στο σπίτι είναι αρκετά ανακουφιστική για τα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς η δουλειά μου περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά. Είμαι παιδαγωγός και τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα, οι γνώσεις που αποκομίζω καθώς εξελίσσομαι στο επάγγελμά μου, νομίζω ότι με κάνουν καλύτερη μαμά.

2) Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας από τότε που γίνατε μαμά;

Η ζωή μου άλλαξε επειδή κι εγώ και ο σύζυγός μου θέλαμε να αλλάξει. Δεν ήταν κάτι τυχαίο που μας βρήκε απροετοίμαστους. Η δημιουργία οικογένειας ήταν κάτι που ήθελα πολύ, μία από τις βασικές μου προτεραιότητες. Ναι υπάρχει κούραση, υπάρχουν νεύρα, υπήρχαν κλυδωνισμοί, αλλά και απέραντη χαρά και αγάπη . Ως ζευγάρι προσπαθούμε να συντηρήσουμε τη σχέση μας κάνοντας πράγματα που αφορούν μόνο εμάς τους δυο, πέρα από όσα κοινά πράγματα κάνουμε ως γονείς.

3) Πείτε μας για την εκπομπή JoinUs που συμμετέχετε και είναι πολύ αγαπημένη στις μαμάδες του blog μας;

Η αγαπημένη μου Νάνσυ Ζαμπέτογλου μου έδωσε την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε με την στήλη baby/ kids, μια ενότητα με βιντεάκια των 3 λεπτών με χρήσιμες πληροφορίες / συμβουλές για μανούλες (μέλλουσες,καινούργιες και παλιές) . Επίσης υπάρχουν και κάποια θέματα για μπαμπάδες που νομίζω ότι λείπουν από την ελληνική τηλεόραση.
4) Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Επαγγελματικά έχω πάρα πολλές ιδέες που θα ήθελα να πραγματοποιήσω. Ξέρω ότι κάποιες από αυτές ίσως να μην πραγματοποιηθούν ποτέ, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας. Παρόλα αυτά θα ήθελα να δοκιμάσω να εξελιχθώ. Ήδη ετοιμάζω ένα site στο οποίο θα ήθελα να συγκεντρώσω ό,τι είναι χρήσιμο για μία οικογένεια από ιατρικές συμβουλές έως προσωπικές ιστορίες, από συμβουλές για την εγκυμοσύνη έως συμβουλές για ομόφυλους γονείς. Ξέρω ότι υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στον τομέα αυτό, αλλά μέσα μου πιστεύω ότι κάτι καινούργιο έχω να προσθέσω στον χώρο.
Στα προσωπικά μου θέλω να προσφέρω στα παιδιά μου την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από ταξίδια και όσο μεγαλώνουν πιστεύω ότι αυτό θα γίνεται πιο εύκολο.

Συνεντεύξεις