Πως να κάνετε τη διατροφή των παιδιών “καλοκαιρινή”;

Πως να κάνετε τη διατροφή των παιδιών “καλοκαιρινή”;

Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι προ των πυλών, είναι απαραίτητο να εμπλουτίσετε τη διατροφή των παιδιών σας με καλοκαιρινά φρούτα και χυμούς ώστε να διαφυλάξετε τον οργανισμό τους και να τα μυήσετε στις αρχές της σωστής διατροφής.

Ακόμη και αν το παιδάκι σας τρέχει μακριά όταν έρχεται η ώρα για φρούτο, υπάρχει λύση που βρίσκεται στη φαντασία και το παιχνίδι!

Το καλοκαιρινό τραπέζι μεταφέρεται στο μπαλκόνι
Ενώ όλο το χειμώνα τρώγατε μέσα στο σπίτι, τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξετε συνήθειες και να στρώσετε τραπέζι στο μπαλκόνι ή την αυλή σας. Η αλλαγή χώρου θα δημιουργήσει στα παιδιά πιο ευχάριστο κλίμα και περισσότερη διάθεση κατά την ώρα του φαγητού.

Στολίστε ευφάνταστα το τραπέζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά αντικείμενα που θυμίζουν καλοκαίρι όπως πέτρες και κοχύλια ή να του προσθέσετε καλοκαιρινές πινελιές με χαρτοπετσέτες και τραπεζομάντηλα σε έντονα χρώματα.

Νερό και χυμοί
Όσο πιο νωρίς μάθετε στο παιδί σας να καταναλώνει άφθονα υγρά και κυρίως νερό, τόσο το καλύτερο! Οι απότομες αυξήσεις της θερμοκρασίας μπορούν εύκολα να αφυδατώσουν τον οργανισμό του, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι τα παιδιά μπορεί να μη ζητήσουν υγρά σε επαρκή βαθμό και γι’ αυτό ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ένα κόλπο που πιάνει πάντα, είναι να προσφέρετε το νερό ή το χυμό στο αγαπημένο του ποτήρι ή με καλαμάκι. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα παιδιά τρελαίνονται να πίνουν και να κάνουν παιχνίδια με το καλαμάκι!

Μπορείτε ακόμη να κόψετε ένα καρπούζι ή πεπόνι στη μέση, να αδειάσετε το εσωτερικό του και να το μετατρέψετε σε κούπα. Βάλτε μέσα ένα χυμό από διάφορα φρούτα, προσθέστε πολλά χοντρά καλαμάκια και απολαύστε τη διαδικασία οικογενειακώς!

Φρουί ζελέ με κομμάτια φρούτων: το δροσερό επιδόρπιο του καλοκαιριού
Παρέα με τα παιδιά σας μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, ιδανικό για το καλοκαίρι: το δροσερό και ελαφρύ φρουί ζελέ! Ειδικά αν συμμετέχουν στη διαδικασία, είναι σίγουρο πως θα περιμένουν με αγωνία να δοκιμάσουν αυτό που θα έχουν φτιάξει  με τα χεράκια τους!

Μια …νόστιμη ιδέα είναι να προσθέσετε μέσα κομματάκια από το αγαπημένο τους φρούτο. Το συγκεκριμένο επιδόρπιο είναι ένας καλός τρόπος να μάθουν να προτιμούν και άλλα γλυκά το καλοκαίρι εκτός από παγωτά, αλλά και η ιδανική λύση για να απολαμβάνουν το φρουτάκι τους καμουφλαρισμένο!

Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα και πως να κάνετε τα παιδιά να την αγαπήσουν
Θα το πιστεύατε αν το παιδάκι σας σάς ζητούσε επίμονα να φάει τη φρουτοσαλάτα του; Κι όμως μπορεί να συμβεί, το μόνο που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο εργαλείο και φαντασία. Αγοράστε κουπάτ σε χαριτωμένα σχέδια (πεταλούδες, αστεράκια, καρδούλες κ.λπ.) και φτιάξτε την πιο πρωτότυπη φρουτοσαλάτα. Τα φρουτάκια κομμένα σε σχέδια είναι ιδανικά και για παιδικά καλοκαιρινά πάρτυ!

Πηγή

Παιδική διατροφή