Pumkin pie (Τάρτα με κολοκύθα), της Χρυσάνθης

Pumkin pie (Τάρτα με κολοκύθα), της Χρυσάνθης

Για τη ζύμη:
1 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι φυτίνη τύπου βιτάμ
1 αυγό

Για την γέμιση:
2 κούπες πουρέ κολοκύθας που θα τον φτιάξουμε μόνοι μας
2 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σ ένα μπωλ το αλεύρι με το μπέικεν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικεν και το ανακατεύουμε απαλά. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°. Παίρνουμε ένα μπώλ και βάζουμε τον πουρέ κολοκύθας με τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα μας πρέπει να είναι ρευστό αλλά όχι πολύ νερουλό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο πουρέ κολοκύθας ακόμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών και παίρνουμε τη ζύμη και την στρώνουμε μέχρι τα τοιχώματα της ταρτιέρας μας. Ρίχνουμε τη γέμιση και χτυπάμε τον πάτο του ταψιού μας στο πάγκο της κουζίνας για να κάτσει καλά η γέμιση μας. Ψήνουμε για 10′ στους 220 °(και μετά για 40′-50′ στους 180°). Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαιράκι μπήγοντας το στην πίτα μας, να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τότε κόβουμε.
Τον πουρέ κολοκύθας τον φτιάχνουμε παίρνοντας μία κολοκύθα και αφού την πλύνουμε και την στεγνώσουμε την κόβουμε στη μέση και την βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί μας. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει και μπήγοντας ένα μαχαίρι να την διαπερνάει πολύ εύκολα. Θα βγάλει πολλά ζουμιά. Αφού κρυώσει την γυρνάμε ανάποδα και με ένα κουτάλι βγάζουμε τον πουρέ. Πετάμε την φλούδα της. Στύβουμε με τα χέρια μας παίρνοντας την ποσότητα που θέλουμε για την συνταγή μας. Την υπόλοιπη την κλίνουμε σ ένα τάπερ που κλίνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για επόμενη συνταγή.

της Χρυσάνθης Γρίβα

Ζαχαροπλαστική