Ανάποδη ροδακινόπιτα, της Ανδριάνας

Ανάποδη ροδακινόπιτα, της Ανδριάνας

Υλικά:
Για το ταψί:1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 βιτάμ

Για το παντεσπάνι:
3-4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες4 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι φαρίναΓίνεται το ίδιο ακριβώς με ανανά ή βερίκοκο κομπόστα.
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκαλάτι, βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στο γκριλ να λιώσει το βιτάμ με τη ζάχαρη. Μετά κόβουμε φέτες τα ροδάκινα και τα απλώνουμε ακτινωτά στο ταψί αν είναι στρογγυλό, αν είναι ορθογώνιο κατά σειρές. Εντωμεταξύ χτυπάμε με το μίξερ αβγά, ζάχαρη, κονιάκ και προσθέτουμε αλάτι, βανίλια και τέλος το αλεύρι. Όταν φουσκώσει το μείγμα το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω από τα ροδάκινα, για να μη φύγουν από τη θέση τους. Ψήνουμε για 40′ περίπου και όταν κρυώσει καλά το γλυκό γυρίζουμε ανάποδα και γαρνίρουμε αν θέλουμε με ψημένα αμύγδαλα φιλέ. Του πάει και η σαντιγί!

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική