“Η αγάπη είναι ο βασικός πυρήνας για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού”

“Η αγάπη είναι ο βασικός πυρήνας για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού”

Στο βιβλίο μου Σε ελεύθερη πτώση γράφω: «Θα αφήσω το παιδί μου να κάνει ό,τι του αρέσει, να μεγαλώσει όπως εκείνο θέλει, να ασχοληθεί με ό,τι εκείνο επιθυμεί.

Ελεύθερο, όπως πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά. Χωρίς καταναγκασμούς και άδικες τιμωρίες, με οδηγό την αγάπη. Μόνο αγάπη χρειάζονται τα παιδιά για να μεγαλώσουν μαμά. Μόνο αγάπη».

Και αυτό δεν είναι απλά το πιστεύω μου. Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι η μητρική αγάπη παίζει κυρίαρχο ρόλο όχι μόνο στην συναισθηματική ζωή του παιδιού αλλά και στην σωματική του υγεία. Η αγάπη της μάνας, είναι απαραίτητη από την πρώτη στιγμή κιόλας της γέννησης του μωρού ώστε να υπάρξει σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη, πνευματική και σωματική υγεία. Τα πάντα κρύβονται γύρω από την σωστή στάση της μητέρας προς το παιδί, από την στιγμή που έπεσε και χτύπησε το γόνατό του μέχρι την καθημερινή μας συμπεριφορά και προσοχή απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματά του. Και να θυμόμαστε πάντα ότι το παιδί γυρεύει αγάπη και στοργή χωρίς όρια με το που θα γεννηθεί. Μια αγάπη που μπορεί να του προσφέρει μόνο η μητέρα του.

της συγγραφέως Κάκιας Ξύδη,

Blog: http://xidikakia.blogspot.gr/

Σελίδες: 
“Ταξίδι στην ομίχλη” (μυθιστόρημα), Σε ελεύθερη πτώσηΑνεμομπελάδες στις ΚυκλάδεςΟ Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής.

Σκέψεις