Κορμός Σοκολάτας, της Ανδριάνας

Κορμός Σοκολάτας, της Ανδριάνας

ΥΛΙΚΑ:

3 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
250 γραμμ. μαργαρίνη
250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι του καφέ λικέρ
3-4 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει άσπρο, και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό λικέρ, τη βανίλια και το κακάο, μέχρι να γίνει η κρέμα λεία και αφράτη. Σπάμε τα ΠΤΙ ΜΠΕΡ σε μικρά κομμάτια, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λικέρ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα. Μετά τα βάζουμε σε στενόμακρη φόρμα, αφού πρώτα τη στρώσουμε από μέσα με αλουμινόχαρτο, για να βγει το γλυκό πιο εύκολα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν παγώσει, το ξεφορμάρουμε βάζοντάς το σε μια πιατέλα. Μπορούμε να το τυλίξουμε και σαν ρολό σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική