“Όταν μεγαλώσω θα γίνω ….μοντέλο”

“Όταν μεγαλώσω θα γίνω ….μοντέλο”

Ναι, αυτό το εμπεδώσαμε!! Αλλά δεν μας είπε κανείς αν αυτό είναι η απόφαση του παιδιού ή ενός διεστραμμένου γονέα με ποικίλα …απωθημένα!!

Σαφώς και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει έναν γονιό που θα πάει το παιδί του 1 με 2 φορές για μια απλή φωτογράφηση ενός περιοδικού, έστω για την εμπειρία ή αν θα το φωτογραφίσει στο χώρο του με κάποιο όμορφο ρούχο/αξεσουάρ και πάντα μέσα στα πλαίσια του να ευχαριστιέται το παιδί και να περνάει καλά!!

Αλλά όταν του κάνει το modeling καθημερινό τρόπο ζωής και του “αφαιρεί” στην κυριολεξία την παιδική του αθωότητα και μέρος από την μωρουδιακή/νηπιακή/παιδική του ζωή από τις παιδικές δραστηριότητες και ενασχολήσεις, τότε με βρίσκει απόλυτα αντίθετη!!

Κάποιοι γονείς, προκειμένου να ικανοποιήσουν την δική τους ακόρεστη δίψα για δόξα-χρήμα-καταξίωση, επιβάλλουν στα παιδιά τους μια απαιτητική αλληλουχία αυστηρού προγράμματος, φωτογραφήσεων, διαφημίσεων, ταινιών και προβολής!

Συγνώμη, αλλά για μένα αυτοί δεν λέγονται “γονείς”, αλλά …νόμιμοι προαγωγοί!!!

Σε περιπτώσεις δε που ορισμένοι καταφτάνουν και σε ακραίες ενέργειες, όπως π.χ. αισθητικές επεμβάσεις, παιδική πορνογραφία, παιδική μαστροπεία, τότε μιλάμε για καθαρά διαστροφικούς γονείς και στυγνούς εκμεταλλευτές.

Απλά λυπηρό το θέαμα και εννοείται, κανένας λόγος για θαυμασμό και επιβράβευση…

της Μυρτώς Τέτσικα

Σκέψεις