Ενεργειακή…Γυμναστική

Ενεργειακή…Γυμναστική

Όσο ήμουν φοιτήτρια, κάναμε διαφόρων ειδών έρευνες και ψάχναμε νέα πράγματα, συνθήκες, καταστάσεις, γενικά κάτι καινοτόμο! Στα φοιτητικά μου χρόνια είχε τελικά γίνει μια φοβερή πρόταση για ένα πρωτοποριακό σφουγγάρι που βοηθούσε στον καθαρισμό της θάλασσας, σε περίπτωση πετρελαιοκηλίδας! Φυσικά αν και πετυχημένο το σχέδιο, σε αυτήν την χώρα δε ευδοκίμησε και έτσι δε ξανάκουσα τίποτα για αυτό.

Αργότερα άκουσα και είδα και άλλα σχέδια και ιδέες, όπως τις περιβόητες αυτό φωτιζόμενες στάσεις λεωφορείων και εδώ ερχόμαστε στο θέμα μας, ενεργειακή γυμναστική.

Ο Bharat Bhargava λοιπόν, ένας καθηγητής με σπουδές σε υπολογιστικά και ενεργειακά συστήματα θέλησε να εκμεταλλευτεί κάποιους κοινόχρηστους χώρους, όπως μια στάση λεωφορείου, ώστε να βελτιώσει την αντίληψη του επιβατικού κοινού και γενικότερα των πολιτών όσον αφορά την ενεργειακή επανάσταση μέσα από κάτι τόσο απλό και καθημερινό, το να περιμένεις ένα λεωφορείο.

Παρακάτω θα ακολουθήσουν διάφορες φωτογραφίες με ένα “παραγωγικό” παγκάκι όπως το αποκαλώ εγώ, μου αρέσει πάρα πολύ το σκεπτικό του επιστήμονα και πιστεύω ότι στη χώρα μας θα είχε πολύ πέραση και πρωτοφανή αριθμό υποστηριχτών καθώς επίσης θα μπορούσε πολύ εύκολα να διευρυνθεί και να επηρεάσει και άλλους τομείς και να προκύψουν και άλλες χρήσεις όπως το αυτόματο πότισμα, λέμε τώρα!

Μπορείτε να κάνετε γυμναστική ενώ περιμένετε το λεωφορείο. Η ανθρώπινη ενέργεια που παράγεται αποθηκεύεται στο φως για το βράδυ.
Στην περίπτωση της ενεργειακής γυμναστικής ταιριάζει η λαϊκή ρήση τον τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Παραγωγικοί χαιρετισμοί

από την Σταυρούλα Μάντζιου Τσαβδάρογλου

Ομορφιά