Απίθανος τρόπος να γυμναστείτε μαζί με τα παιδάκια σας

Απίθανος τρόπος να γυμναστείτε μαζί με τα παιδάκια σας

Η μεγάλη μου κόρη είναι πολύ δραστήριο, υπερκινητικό παιδάκι και σκέφτηκα να βρω κάτι με το οποίο θα εκτονώνεται, δυστυχώς αυτό το κάτι δε βρίσκεται μέσα στο σπίτι αλλά σε κάποιο εξωτερικό οργανωμένο χώρο. Είχα ακούσει βέβαια από φίλες που αντιμετώπιζαν το ίδιο “προβληματάκι” με μένα ότι υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει το παιδάκι μου για να απασχοληθεί ευχάριστα, τα είχαν δοκιμάσει και οι ίδιες στα ήσυχα παιδάκια τους, αλλά τα περισσότερα ή είναι μακριά από το σπίτι ή δε συνάδει η ηλικία του παιδιού μου. Ακολούθησα λοιπόν αυτό που έκανε μια φίλη μου με το μωράκι της την κολύμβηση, εκείνη βέβαια το έκανε απλά για διασκέδαση και μάθηση, αφού ξεκίνησαν μαζί, μωρό και μαμά από όταν ήταν  μόλις 6 μηνών….δεν είχε δείξει ακόμα σημάδια για το πόσο σκανταλιάρικο θα ήταν!

Κολύμπι λοιπόν, πήγα στο μεγάλο γήπεδο της περιοχής μας, το οποίο διαθέτει και δύο πισίνες (μια μικρή και μια μεγάλη) και πήρα πληροφορίες… δέχονταν παιδάκια από 6 μηνών μέχρι 3 ετών σε ένα ειδικό πρόγραμμα τρεις φορές την εβδομάδα και μάλιστα έχουν τμήμα το οποίο λειτουργεί βραδινή ώρα, πολύ καλό για τις εργαζόμενες μαμάδες…! επιπλέον μπορούν να πάνε τα παιδάκια και οι μπαμπάδες τους ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας τέλος πάντων.

Χρειάζονται βέβαια κάποια χαρτιά, απαραίτητη είναι μια  βεβαίωση από τον παιδίατρο για το παιδί, μια βεβαίωση από παθολόγο και μια από δερματολόγο για κάθε ενήλικο που θα συνοδεύσει το παιδί μέσα στην πισίνα. Επίσης μια φωτογραφία του παιδιού και η καταβολή ενός χρηματικού αντιτίμου. Χρειαζόμαστε και κάποιο εξοπλισμό για μας και το παιδί, όπως σκουφάκι για τα μαλλιά μας, παντόφλες για την αποφυγή μολύνσεων και ατυχημάτων, μπουρνούζι ή πετσέτα γιατί μπορεί η πισίνα να είναι θερμαινόμενη αλλά η ατμόσφαιρα έξω από αυτήν είναι κρύα τους χειμωνιάτικους μήνες και να μη ξεχάσουμε να πάρουμε μαγιό!!!

Η κόρη μου ξετρελάθηκε φυσικά, αφού και στο σπίτι της αρέσει πάρα πολύ να κάνει μπάνιο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γυμνάζομαι και εγώ! Περνάω καλά, διασκεδάζω με το παιδί μου, κάνουμε ασκήσεις, μαθαίνουμε να κολυμπάμε με ασφάλεια, πειραματιζόμαστε με βουτιές και παίζει με άλλα παιδάκια μέσα στο νερό με μπάλες, κουκλάκια και ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και φυσικά εάν δε ξέρει κάποιος γονιός κολύμπι μπορεί να μάθει και ο ίδιος ταυτόχρονα με το παιδί του, καθότι η πισίνα είναι πολύ ρηχή και δεν σε αποτρέπει να κινηθείς ελεύθερα αφού δεν υπάρχει ο φόβος του πόσο βαθιά βρίσκεσαι!

Είναι μια πολύ όμορφη και προσιτή εμπειρία. Εγώ το ονόμασα aqua baby aerobic…φοβερή γυμναστική και για το παιδί και για τον άνθρωπο που κολυμπά μαζί του, τα μαθήματα έχουν διάρκεια 45 λεπτά γιατί όπως διαπίστωσα ούτε εγώ άντεχα παραπάνω αλλά και η κόρη μου τουρτούριζε μέχρι τότε!!

Αξίζει να μάθετε εάν υπάρχει κολυμβητήριο στην περιοχή σας και το οποίο έχει προγράμματα για παιδιά μικρής ηλικίας που χρειάζονται συνοδό, μη ξεχνάμε ότι βοηθά την υγεία μας το κολύμπι σε πολλά επίπεδα είτε είναι στη θάλασσα είτε είναι σε πισίνα όλοι από κάπου πρέπει να αρχίσουμε!

Υγροί..παιχνιδιάρικοι…χαιρετισμοί,
από την Σταυρούλα Μάντζιου Τσαβδάρογλου

Ομορφιά