Πασχαλινά κουλούρια, συνταγή από την Κεφαλονιά

Πασχαλινά κουλούρια, συνταγή από την Κεφαλονιά

Έφτασε ο καιρός που οι περισσότερες νοικοκυρές θα φτιάξουν τα Πασχαλινά κουλούρια. Σας προτείνουμε μια δοκιμασμένη Κεφαλονίτικη συνταγή της μαμάς Διονυσίας Βρεττού.

Υλικά:
2 κιλά αλεύρι
1 κιλό ζάχαρη άχνη
8 αυγά
300 γρ. γάλα
1 βιτάμ μεγάλο 500 γρ.
4 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
30 γρ. αμμωνία

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, την αμμωνία την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό γάλα και την έχουμε σωρούσει, το γάλα και στο τέλος το αλεύρι.
Τα πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!

της Διονυσίας Βρεττού

Ζαχαροπλαστική