Τούρτα με ζαχαρόπαστα για τα γενέθλια του μπαμπά μας!

Τούρτα με ζαχαρόπαστα για τα γενέθλια του μπαμπά μας!

Υλικά για το παντεσπάνι:
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Τα ασπράδια κάντε τα μαρέγκα πρώτα για καλύτερο αποτέλεσμα. Χτυπήστε τα ασπράδια μόνα τους 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν άσπρα.

Υλικά για μους σοκολάτα:
100 γρ. ζάχαρη
1 κιλό φρέσκο γάλα
70 γρ. κορν φλάουρ
160 γρ. κουβερτούρα

Υλικά για το σιρόπι:
1 μισή ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:
Ξεκινάτε πρώτα με το παντεσπάνι. Χωρίζετε ασπράδια από κρόκους και χτυπάτε μόνα τους τα 6 ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.

Βουτυροαλευρώνετε ένα ταψί και χύνετε εκεί το μείγμα.

Ψήνετε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, θα το ελέγξετε και εσείς μετά το μισάωρο γιατί κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ανοίξετε την πόρτα του φούρνου πριν το μισάωρο πριν να έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα γιατί υπάρχει περίπτωση να πέσει το παντεσπάνι και δεν το θέλουμε καθόλου. Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμο μόλις χρυσαφίσει τρυπήστε το με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη μους. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα σε λίγο γάλα και μετά το προσθέτετε και αυτό, προσθέτετε τη ζάχαρη και τέλος αφού κατεβάσετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά προσθέτετε και την κουβερτούρα.

Τέλος ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει λίγο. Προαιρετικά προσθέτετε 1 ξύλο κανέλα και μετά το αφαιρείτε.

Στη συνέχεια ακολουθεί το στήσιμο της τούρτας. Κόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι το παντεσπάνι στη μέση οριζοντίως. Σιροπιάζετε τον ένα πάτο, μετά βάζετε μους από πάνω, σκεπάζετε με τον άλλο πάτο και σιροπιάζετε.

Ξανά αλείφετε την τούρτα με τη μους και την αφήνετε στο ψυγείο για κάποιες ώρες. Το ιδανικό θα ήταν να την φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ όπως έκανα και γω, να την αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και την ημέρα των γενεθλίων να την διακοσμήσετε.

Η διακόσμηση είναι στην ευχέρεια και το γούστο του καθενός.

Εγώ αγόρασα έτοιμη ζαχαρόπαστα την άνοιξα με τον πλάστη μαζί με ζάχαρη άχνη για να μη μου κολλάει.

Η διακόσμηση και η ζωγραφική ήταν του μεγάλου μου γιου του Κωνσταντίνου μου!!!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ!!!

Η δική μας διακόσμηση ήταν με θέμα τη θάλασσα γιατί ο μπαμπάς μας είναι ψαροτουφεκάς!!!

Να ευχαριστήσω και την ξαδέρφη μου Διονυσία που χωρίς την τηλεφωνική πολύτιμη βοήθεια της σίγουρα δεν θα ήταν τόσο νόστιμη και επιτυχημένη!!!

Καλή επιτυχία!!!!

Ακολούθως θα δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής με εικόνες:

 

Ζαχαροπλαστική