Cookies νηστίσιμα, της Αντριάνας!

Cookies νηστίσιμα, της Αντριάνας!

Α. Υλικά για τα σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας: (για 55 μπισκότα περίπου)
1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1/4 του φλιτζανιού κακάο 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Β. Υλικά για τα cookies με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλο: (για 35 μπισκότα περίπου)1 και 1/3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα 100 γρ. αμύγδαλα ψίχα λευκά

Γ. Υλικά για τα cookies με κομματάκια σοκολάτας: (για 35 μπισκότα περίπου) 1 και 1/3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Δ. Υλικά για τα σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλο: (για 55 μπισκότα περίπου)1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1/4 του φλιτζανιού κακάο 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα 100 γρ. αμύγδαλα ψίχα λευκά

Εκτέλεση:1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις). 2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. 3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα). 4. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 5. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 6. Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε με το χέρι. 7. Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Σχηματίζουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο. 8. Τα μπισκότα τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. 9. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική