Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα!

Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα!

Νομίζατε ότι το να φτιάξετε μπισκότα με ζαχαρόπαστα είναι δύσκολο. Απεναντίας είναι πανεύκολο, σας δείχνω τον τρόπο βήμα-βήμα. Αυτά τα Χριστούγεννα παίξτε με τα παιδιά σας στην κουζίνα, δημιουργήστε τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και περάστε αξέχαστες στιγμές μαζί τους.

Υλικά για τα μπισκότα:

  • 250γρ. βούτυρο
  • 3/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • Κομματάκια σοκολάτας
  • Περίπου 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το προσθέτετε σιγά σιγά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.

Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για τουλάχιστον ένα τέταρτο μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια κ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ για πολύ λίγο μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υλικά και μετά ζυμώνουμε με το χέρι (αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια).

Βάζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Στη συνέχεια με τα κουπάκ φτιάχνουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Και μετά διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα. Κόβουμε με τα αντίστοιχα κουπάτ τη ζαχαρόπαστα αφού την ανοίξουμε με τον πλάστη (ανοίγει πολύ εύκολα με ζάχαρη άχνη).
Για να κολλήσουμε τη ζαχαρόπαστα στο μπισκότο αρκεί να βρέξουμε το σχέδιο της ζαχαρόπαστας που έχουμε φτιάξει με το κουπάκ στο πίσω μέρος με λίγο νεράκι.

Μπορείτε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο όποτε θέλετε, για κέρασμα στα γενέθλια/γιορτές των παιδιών σας σε ό,τι σχέδιο επιθυμείτε.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Efi's Diary Ζαχαροπλαστική