Χρήσιμα Tips για να ξεκουράζονται οι νέες μανούλες

Χρήσιμα Tips για να ξεκουράζονται οι νέες μανούλες

της Μαρίας Δρακογιάννη

Η λαχτάρα να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας το μικρό ροδαλό πλασματάκι που για εννιά μήνες ήταν ένα με μας και το σώμα μας είναι απερίγραπτη…!!
Όμως πολλές φορές μας παρασύρει τόσο πολύ που ξεχνάμε τον εαυτό μας..!!

Και δεν μιλάω για το ότι αφηνόμαστε σαν γυναίκες και δεν προσέχουμε πλέον τον εαυτό μας εμφανισιακά..(αυτό θα το συζητήσουμε άλλη φορά) μιλάω ότι δεν προσέχουμε τον εαυτό μας όσο πρέπει για την υγεία μας..!!! Σταματάμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και ρίχνουμε το βάρος της αγάπης μας όλο στο μωρό μας..!!!

Δεν κοιμόμαστε, δεν βγαίνουμε από το σπίτι, δεν δεχόμαστε βοήθεια από κανέναν…κ.λ.π.!!!

Καταλαβαίνω ότι θέλετε να κάνετε τα πάντα μόνες σας για το παιδάκι σας…αλλά θα εξαντληθείτε και κάποια στιγμή θα βαρυγκομήσετε και θα σας φταίει ο άντρα σας, οι φίλοι σας, οι πάντες….!!!

Γι’αυτό ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για να κάνετε το καλύτερο και για το παιδί σας αλλά και για εσάς..!!!

1.Φροντίστε τις ώρες που κοιμάται το μωρό σας (ειδικά αν είναι πολύ μωρό και σας ξενυχτάει) να κοιμάστε και εσείς μαζί του..!! Χρειάζεστε και εσείς λίγο ύπνο…!!

2.Μην αρνήστε την βοήθεια…!!
Ναι οκ το ξέρω μπορεί να μην έχετε τις καλύτερες σχέσεις με την πεθερά σας ή και την μητέρα σας ακόμα, αλλά σίγουρα το εγγόνι τους θα το προσέξουν καλύτερα και από εσάς…!!!

3. Από κάποια στιγμή και μετά θα βρείτε κάπως τους ρυθμούς σας…!! Θα είναι καλό έστω μια φορά το μήνα να βγαίνεται με τον άντρα σας ή τον συντροφό σας.!! Και αν δεν είναι ένα ρομαντικό δείπνο,ακόμα και ένα σινεμά ή μια απλή βόλτα στη θάλασσα θα σας ηρεμήσει..!!!

4. Σιγά σιγά το μωρό μεγαλώνει και αρχίζει να τρώει και αλεσμένο φαγητό..!!! Γλυτώστε χρόνο από τα πολλά μαγειρέματα..!!! Κάθε μέρα ανάλογα με το τι μαγειρεύται φτιάχτε λίγη περισσότερη ποσότητα, αλέστετη, βάλτε την σε παγοκυψέλες και μετά σε ένα σακουλάκι για τρόφιμα που πάνω θα γράφει την ημερομηνία και το φαγητό…!! Μετά βάλτε το στη κατάψυξη….Έτσι κάποιες μέρες δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψετε…!!

5. Τα παιχνίδια του κάποια στιγμή θα πνίγουν το σπίτι στην κυριολεξία…!!!! Πάρτε μεγάλα κουτιά σε διαφορετικά χρώματα και παίξτε μαζί τους ένα παιχνίδι…!!! “Όταν βαριέμαι να παίζω κρύβω τα παιχνίδια μου…!! “ Και μετά, σε κάθε κουτί ανάλογα με το χρώμα βάζετε και τα παιχνίδια…!!! Αυτό θα πρέπει (και θα το μάθει σίγουρα) να το κάνει και μόνο του κάθε φορά που βαριέται να παίζει άλλο..!!

6.Ναι ο άντρας σας ο σύντροφος σας δουλεύει όοολη μέρα για να μη σας λείψει τίποτα…!!! Αλλά και εσείς το ίδιο ακόμα και αν δεν εργάζεστε και εκτός σπιτιού…!!!

Οπότε ναι..δεν είναι αδιαφορία από εσάς να του ζητήσετε ένα απόγευμα να μείνει με το παιδί ΣΑΣ για να βγείτε για έναν καφέ και εσείς με τις φίλες σας..!!! Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να μην τολμήσει να πάρει τηλέφωνο παρά μόνο αν έρθει η συντέλεια του κόσμου…!!! Εξάλλου εκτός ότι του έχετε πει τα πάντα χιλιάδες φορές, υπάρχει και μια λίστα με οδηγίες κολλημένη με μαγνητάκι στο ψύγειο..!!!
Λατρέψτε τα παιδιά σας….αλλά μην ξεχνάτε να αγαπάτε και τον εαυτό σας..!!!

Σας φιλώ όλες μανούλες…!!!!
της Μαρίας Δρακόγιαννη

 

Tips